TRIP

DE WEG IS ONS DOEL

Geen backpackers maar overlanders!
De droom om samen een grote reis te maken, hadden we al langer. En op een dag begonnen we te fantaseren over het hoe en wat. Per vliegtuig van continent naar continent hoppen leek ons minder leuk, omdat je dan telkens veel te abrupt in een compleet nieuwe wereld uitstapt. Zo kwamen we op het idee om over land te reizen en wel naar China!

Maar ja, hoe doe je dat?
A Route and Planning GuideLopend of per fiets was ons dan toch wat te extreem. Dus we besloten per auto langs de oude zijderoute te rijden. Vooraf hadden we altijd zo’n beeld van de onbereikbaar stoere overlanders die altijd precies weten wat je in de meest bizarre situaties moet doen om te overleven. Niet echt iets waarmee wij onszelf associeerden. Dus begonnen we bij nul door het kopen van een boek over de zijderoute (Alexandra) en het afgrazen van het internet voor een geschikte auto (Wouter). En zo merkten we dat je eigenlijk stapje bij stapje steeds meer te weten komt en het wel goed komt. Dus ons advies als je van een wereldreis droomt: gewoon doen!

The crew
Naam: Alexandra Sfintesco
Geboren: 1977
Paspoort: Zwitsers & Roemeens, maar leeft al sinds 1999 in Groningen
Taken: navigator, fotograaf, weblogger, kokkin, administrator en reis-psycholoog

Naam: Wouter Wilbrink
Geboren: 1976
Paspoort: Nederlands
Taken: chauffeur, dj, technisch onderhoud, koffiezetter, netwerk beheerder en onderhandelaar

Naam: Meopar (= zwarte panter in het Thai)
Geboren: 1987
Paspoort: Wereldburger dankzij het Carnet de Passages
Taken: auto, huisje, keuken, kleedkamer, laadruimte en aandachttrekker

4x4x4x4
Na een paar maanden zoeken is het gelukt, Wouter vond een oudere Toyota LandCruiser HJ61 (6 cilinder diesel motor met turbo) die zo goed als reis-klaar was. Dat wil zeggen er zat een daktent op van Howling Moon, een goede muziekinstallatie met subwoofer, een heleboel gereedschap voor de auto en in de keuken en een slaapconstructie voor de binnenkant. We hebben haast niks aan de auto hoeven doen. Alleen een 3e stoel heeft Wouter voor € 10,- van een sloop erin gelast voor de reisgidsen in Turkmenistan en China. Zo vertrokken we goed van vertrouwen zonder groot voorwerk of proefslapen.
Tijdens de reis kwamen we er wel achter dat sommige aanpassingen handig waren geweest. Dus voor een volgende keer zorgen we gegarandeerd de volgende verbetering: koelkastje, solarpanel op het dak en een handiger (kast)systeem om makkelijker in de auto te kunnen slapen dan nu.
Onderweg hebben we diverse grotere en kleinere dingen aan de auto laten doen. Met name na Mongolië moest een aantal zaken worden vervangen (banden, batterijen, bladveren) en gerepareerd (dakrek, dwarsstang voor de schokdempers). En de grootste en meest zichtbare klus hebben we in Phnom Penh (Cambodja) laten doen toen onder andere alle roest is weggehaald en vervolgens Meopar een nieuwe kleur kreeg (reden: geen mooi beige dat op de oude kleur leek, dus dan maar een geheel nieuw uiterlijk!).

Ik ga op reis en ik neem mee…
Dit stukje moeten we nog aanvullen

De route
Eerst wilden we naar China en later op de een of andere manier naar India. Toen kregen we van en vriend de tip dat als we toch in de buurt zijn, ook Mongolië de moeite waard is. Dus zijn we ook naar dit bijzondere land gegaan. En al rijdende wilden steeds liever ook naar huis rijden. Check bij het tabblad MAP waar we ons bevinden, waar we nog langs willen en waar we al zijn geweest.

Advertisements

%d bloggers like this: