Holland – [einde van de wereldreis]

DOEI MEOPAR!

Het is alweer meer dan 7 maand geleden dat we terug zijn van onze wereldreis. Maar het voelt alsof we er nog maar net zijn. De herinneringen zijn nog zo vers. 15 maand onderweg, 65’000km overland gereden, door 26 verschillende landen. Onvergetelijk!

Het avontuur NA de reis was voor ons minstens zo groot als tijdens de reis. 😉 We besparen jullie de details. Maar goed, één ding willen toch met jullie delen. Want we hebben vorige week Meopar, onze Toyota LandCruiser verkocht. De nieuwe eigenaren, Lotte & Bas, waren op slag op hem verliefd. Dat geeft ons een goed gevoel (naast het verdriet uiteraard). En hun wilde reisplannen (in ieder geval naar Afrika en daarna wellicht Azië) klinken ook erg cool. Dus we gunnen hen de auto van harte en gaan hun avonturen vast op afstand volgen.

Ter afsluiting van deze wereldreis een film ter ere van Meopar, onze trouwe reisgenoot die ons van Groningen tot Shanghai via de noordelijke zijderoute en weer terug via de zuidelijke zijderoute heeft gebracht. We hebben een te gekke reis beleefd met deze auto die voor ons veel meer dan maar een bak metaal is geweest.

4 Comments

 • 1. Sylvia  |  February 4, 2011 at 22:30

  Wow, geweldig Alexandra! We hebben ervan genoten. Thanks 🙂

 • 2. Tjalling  |  February 6, 2011 at 13:35

  Toffe video Alexandra! 😀 Knap gedaan!

 • 3. Sylvia  |  February 10, 2011 at 21:05

  Na ons gesprekje heb ik de video nog eens goed bekeken en zie dat ie veel mooier in elkaar zit dan mijn eerste indruk weergaf. Ontzettend mooi slot van een prachtige tijd!

  Sylvia en Jeroen

 • 4. Bart  |  September 28, 2012 at 16:47

  hoi!
  Ik heb even een vraag. Volgend jaar wil ik een soortgelijke reis gaan maken als jullie hebben gedaan. Mij is verteld dat je in China verplicht een gids meekrijgt. En dat dat, samen met allerlei permits e.d. heel duur is.
  Klopt dat ?
  Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.
  Met vriendelijke groeten,
  Bart Roth

Trackback this post


%d bloggers like this: