Cambodia . [part 3]

FIJNE KERST EN ZO!
Beter laat dan nooit wensen we iedereen… je raadt het al… fijne feestdagen! De foto met kerstmuts en een plastic kerstboom naast een cocospalm ontbreekt, maar jullie snappen vast dat we hier niet écht in de kerststemming zijn bij tropische temperaturen rond de 30°C… 🙂 Elke keer dat we ergens weer (oerlelijke) kerstversieringen zagen schoot ons weer te binnen ‘oh ja, thuis is het kerst en ligt er sneeuw!’ Anders zouden we het glad zijn vergeten…

Over kerst gesproken:
Op 26 december konden we onze wagen bij wijze van kerstcadeau ophalen. Wat een feest! HAHA. Nee serieus, we zijn er heel blij mee en moeten nog wennen aan zijn nieuwe look. Check onze filmpjes hieronder, die als al zo vaak door de hulp van Adrian (Alexandra’s broertje) wat zijn opgeleukt. Thanx a lot, Bruderherz!

FAQ
1) Hoe was het backpacken met Tjalling?

We waren ongeveer 1 week op pad en het was erg leuk, lachen en sportief. We hebben het zuiden van Cambodja bezocht en daarbij een paar keer gewandeld (inclusief rotsklimmen met flip-flops – never try this at home!), gefietst (had niet verwacht dat ik het zo had gemist!) en gesnorkeld. Na die week gingen we terug naar Phnom Pehn en reisde Tjalling alleen verder.
Terugkijkend vond ik het backpacken best leuk als afwisseling, maar ik was ook weer héél blij toen de auto klaar was. Ten eerste hoefden we niet meer met onze gehuurde motor door Phnom Penh te rijden (voel me stukken veiliger met wat blik om me heen) en konden we weer als échte overlanders verder. 😉

2) Hoe lang zijn jullie nog op reis en waar willen jullie allemaal nog langs?
Sorry voor iedereen die zich verheugt als we zo snel mogelijk terug zijn. Want anders dan bij vertrek bedacht, zijn we van plan om ongeveer tot eind april te reizen (om op de mooiste tijd van het jaar in Groningen terug te zijn).
En zoals we een tijd geleden schreven, willen we graag met de auto naar huis rijden. Dus na India kort door Pakistan (mits veilig), Iran (dito), Turkije, Griekenland, Italië en Zwitserland. Zie deze route ook op onze website bij MAP. Blauw is waar we nog langs willen, groen is wat we al achter ons hebben en het zonnetje geeft aan waar we ons bevinden! HOE we naar India komen, weten we nog steeds niet precies. Zodra we meer weten, zijn jullie de eersten die het horen, haha!

3) Slapen jullie nog weleens in de daktent?
Vanaf China hebben we dat laaang niet meer gedaan, want het was of te dicht bevolkt (China), of best goedkoop in hostels (Laos) of het dakrek was niet meer te vertrouwen (Cambodja). Maar nu is het rek weer perfect gemaakt en hebben we gelijk de eerste nacht in Thailand op een prachtige plek gekampeerd. Daarover meer in het volgende bericht. 😉2 Comments

 • 1. marleen  |  January 16, 2010 at 18:20

  Lieve lui,

  Wat geweldig wat jullie allemaal meemaken. Tof dat die filmpjes nu achter elkaar staan. Je reist gewoon met jullie mee op die manier.
  Ben erg benieuwd hoe het gaat in India! Zou dat qua verkeer de grootste uitdaging zijn? Daar hoor je vaak zulke bizarre verhalen over. Maar jullie hebben al zoveel maffe verkeerssituaties gehad dat het vast lukt. De verdere terugreis ben ik ook erg benieuwd naar. Lijken me hele mooie aparte landen. Hopen dat het allemaal veilig genoeg is. Heel veel succes en genietze.

  Liefs Marleen

 • 2. marleen  |  January 16, 2010 at 18:22

  En Wouter, gaan jullie nog ff langs Goa? Wie weet hebben ze nog leuke lokale culturele activiteiten?
  (-:

Trackback this post


%d bloggers like this: