Cambodia – here we stay

NIEUWE PLANNEN
Alwéér een berichtje uit Zuidoost-Azië! En nee, niet uit Thailand maar uit Phnom Penh (de hoofdstad van Cambodja). We zitten namelijk een beetje vast hier. Reden is dat we enorm veel aan de auto laten doen. Zogenaamd spontaan…

We waren op zich al onderweg naar de kust en hadden er helemaal zin in. Maar eerst konden we de juiste weg niet vinden en toen we over een hobbelige omweg naar ’t zuiden reden, hoorden we ineens een grote knal en hadden we een lekke band. Vervolgens wij proberen de reserveband te monteren, maar die bleek óók leeg (jaja, wij nog in het vorige bericht melden dat het altijd goed gaat met de auto, haha).

Gelukkig waren we onmiddellijk omsingeld door een boel nieuwsgierige mensjes (ze zijn hier allemaal zo klein dat zelfs Alexandra een kop boven uitsteekt). Één daarvan bood (met handen en voeten) aan om de 2 banden op zijn motor te binden en ze in het dichtstbijzijnde stadje te laten fixen. En toen nam Wouter eens een kijkje onder de auto. Dat kon stukken beter met dat wiel eraf. Tot onze schrik zag hij dat een of andere dwars-as waar de schokdempers aan zijn bevestigd, aan beide kanten bijna los zat. Geen mooi gezicht!

DUS, toen hebben we maar besloten om héél voorzichtig terug naar Phnom Penh te rijden. Daar zit een garage die men ons had aanbevolen. Ze konden ons zeker helpen en maakten een professionele indruk op ons. Zo professioneel zelfs dat we na wat overleg hebben besloten om nog veeeeeeel meer klusjes te laten doen (in plaats van later in Thailand). Zo veranderde binnen 30 minuut ons plan voor de komende tijd vrij drastisch en gaan we zeker nog 1 maand in Cambodja blijven.

Wat te doen met al die wachttijd?
Geocaching rondom Phnom Penh kan je naar best leuke plekjes brengen waar niet zo vaak toeristen komen. Verder wil Wouter hoe dan ook in de buurt van de wagen blijven om ‘hem’ regelmatig te bezoeken en de gang van zaken te checken. Alexandra gaat eerst wat praktische zaken regelen en daarna misschien een tijdje op pad met Tjalling (vriend van psychologie & floorball). Hij komt één dezer dagen naar Cambodja op zijn wereldreis. Mooie timing!

Nog over de bezienswaardigheden in Cambodja
Ja, we zijn bij Angkor Wat (wereldberoemd tempelcomplex) geweest. En ja, we hebben The Killing Fields en het Tuol Sleng genocide museum uit de Khmer Rouge tijd bezocht. Dat laat zeker indrukken achter – positief bij het eerste en bedrukkend bij het tweede.

Goed, tot slot ons locaal nummer waarop we de komende tijd bereikbaar zijn (naast het gewone NL-mobiele nummer dat altijd geldig is).
+855 9296 4001


Advertisements

%d bloggers like this: